airbnb profil

Lastniki svojih apartmajev in drugih nastanitev za goste še kako dobro vedo, kako ključna je pojavnost na spletu. Vendar zgolj obstajati ni dovolj. Vaša ponudba mora biti namreč ustrezno oglaševana, kar pa pogosto sploh ni mačji kašelj. Zato je zelo pomembno, da poleg registracije svoj Airbnb profil tudi pravilno oblikujete. Ker slednje zahteva kar nekaj strokovnega znanja o spletnem oblikovanju in digitalnem marketingu, vam svetujemo, da svoj Airbnb profil zaupate v roke najboljših.

V agenciji za oddajo apartmajev OptimaPlus d.o.o. svoje delo jemljemo zelo resno in naročnikom pomagamo do kar najboljših rezultatov. Namesto vas opravimo vse storitve, ki so del uspešnega oglaševanja na svetovnem spletu in tako poskrbimo za večjo zasedenost vaših nastanitev. Če je tudi za vas dobro le najboljše, potem se odločite za upravljanje apartmajev na najvišjem nivoju.

Airbnb platforma

Verjetno je že vsak slišal ali pa se tudi pobližje spoznal s storitvijo Airbnb. Gre za spletno platformo, ki je v zadnjem času doživela pravi razcvet. Uporabnikom ponuja več kot milijon različnih zasebnih nastanitev – hiše, stanovanja, apartmaji, sobe … Celo hišico na drevesu lahko ponudite v najem. Ljudje namreč veliko raje kot umetelne hotele izberejo domačnost in lokalnost. Tisti, ki radi potujejo po svetu, si namreč želijo predvsem pristnega stika z domačini, spoznati njihov način življenja in okusiti lokalne dobrote.

Airbnb je tako odličen prodajni kanal, s katerim si še dodatno povečate možnost oddaje, saj ga uporabljajo iskalci nastanitve z vsega sveta. Kljub temu, da svoje apartmaje ali katero drugo obliko nastanitve že oglašujete na drugih spletnih kanalih, na primer preko booking.com sistema, pa vam prav Airbnb omogoča, da vas spozna celoten svet. A zgolj odpreti Airbnb profil ne bo dovolj.

Odprite svoj Airbnb profil

Odpreti Airbnb profil sicer ni prav nobena umetnost. V prvem koraku odprete profil za gostitelja, naredite nekaj kakovostnih fotografij in dodate privlačen ter prepričljiv opis vaše nastanitve (kaj ponujate, zakaj naj se gost odloči za vas). Priporočljivo je tudi, da za svojo nastanitev izberete poimenovanje, ki uporabnika karseda pritegne. V teoriji gre za zelo preprosto zadevo, v praksi pa se pogosto izkaže, da lahko že nekaj manjših napak privede do neuspešnega oglasa.

Ker se zavedamo, koliko znanja in praktičnih izkušenj stoji za najbolj vrhunskimi oglasi, smo se odločili, da vam pri tem pomagamo. Pri OptimaPlus d.o.o. vam z ekipo strokovno podkovanih sodelavcev pomagamo postaviti Airbnb profil, ga do potankosti ‘sfrizirati’ in ga namesto vas tudi voditi. Kot ponudnik morate biti namreč stalno na tekočem – spremljati morate trende spletnega oglaševanja ter se seznanjati z novostmi in na novo sprejetimi zakonitostmi. Le tako bo vaš Airbnb profil prinesel želene rezultate.

Ne pozabite na formalnosti

Želimo pa vas opozoriti, da lahko pri oddaji nastanitve hitro pridete v navzkriž z davčnimi zakoni. Preden se podate na poslovno pot kot gostitelj, morate izpolniti nekaj nujno potrebnih dolžnosti. Ker teh ni malo, vam seveda pri tem pomagamo s svojim kakovostnim in strokovnim svetovanjem. Ker je oddajanje nastanitve preko Airbnb dejavnost, jo je potrebno registrirati pri Finančni upravi RS (FURS). Za vašo dejavnost pa je potrebno plačati tudi davek. V nasprotnem primeru se to šteje kot delo na črno in nedovoljeno oglaševanje.

Izberite svoj najljubši paket

Za vas smo pripravila dva odlično zasnovana paketa – Optimalni in Premium paket, ki predvidevata tudi upravljanje vašega Airbnb profila. Z vami želimo pisati kakovostno zgodbo o uspehu. Namesto vas zato opravljamo tisto, kar najbolje znamo – vodimo in upravljamo z vašim računom na Airbnb, komuniciramo z vašimi gosti preko Airbnb prodajnega kanala, ocenjujemo goste na Airbnb kanalu in odgovarjamo na njihove komentarje.

Za kateri paket se boste odločili, je odvisno od vaših želja in potreb pri oglaševanju in vodenju nastanitve. Dovolite nam, da vam kar najbolje svetujemo in tako izberemo tisto možnost, ki bo za vas kar najbolj optimalna.

Bodite drugačni in postanite uspešni

Cilj oglasa, ki ga objavite na Airbnb, je predvsem ta, da ponudi nastanitev, ki je drugačna in zato za goste zanimiva. Ob hkratnem upoštevanju vaših zamisli in želja bo naš strokoven kader ustvaril zmagovalni Airbnb oglas, ki ga nihče ne bo mogel spregledati.

Pri ustvarjanju najbolj zanimivega oglasa je potrebno staviti na unikatnost in drugačnost. Če boste vanj vnesli še nekaj osebnostne note, pa boste zagotovo pometli s konkurenco. Verjamemo, da imate že sami kar nekaj odličnih idej, ki jih je potrebno le še pravilno oblikovati in zapakirati v odličen končni izdelek. S tem, ko boste to delo prepustili strokovnemu izvajalcu, pa se boste elegantno izognili vsem začetniškim napakam, zaradi katerih izgubljate čas in posledično tudi denar.

Več glav več ve, več rok pa delo opravi bolj kakovostno. Ker svoje delo in obveznost do vas jemljemo zelo resno, za vaš uspeh tudi jamčimo. Ker bomo prav vse obveznosti oglaševanja opravili mi, se boste vi lahko posvetili temu, kar najbolj znate in v čemer uživate – skrb za vrhunsko akomodacijo. S skupnimi močmi bomo prišli do zavidljivih rezultatov – srečni gostje, vaše pozitivno poslovanje in naše dolgoročno sodelovanje.

 

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali se izplača odpreti Airbnb profil?

V kolikor imate lastno nastanitev, ki bi jo želeli oddajati v turistične namene, potem je lahko vpis vaše nastanitve na Airbnb spletni strani zelo dobra odločitev. V kolikor pri vpisu in vodenju potrebujete našo pomoč, nas kontaktirajte.

Ali je vodenje Airbnb profila zahtevno?

V kolikor nimate izkušenj s tovrstnimi platformami, boste imeli morda na začetku težave, zato je morda vodenje Airbnb profila na začetku bolje prepustiti izkušeni ekipi strokovnjakov, ki vam lahko priskočijo na pomoč.