Spoštovani,

ste že razmišljali o nakupu polnilne postaje za električna vozila? Električne polnilne postaje so eden izmed najbolj vročih trendov v turizmu ta hip. Če nimate električne polnilne postaje, izgubljate goste z veliko kupno močjo (Nemčija, Avstrija, Švica, Nizozemska itd.), ki vse bolj iščejo namestitve s polnilnimi postajami. Booking in Airbnb sta že uvedla filtre, kar pomeni, da boste, če vaša namestitev nima polnilnih postaj, izgubljali rezervacije.

Ne skrbite, pomagali vam bomo! Privabili boste goste, ki sicer ne bi rezervirali pri vas. Poiskali smo partnerja, ki vam bo priskrbel kakovostne polnilne postaje, tako da električna polnilna postaja ne bo več problem. S strokovnim svetovanjem in kakovostno ponudbo električnih polnilnih postaj bo poskrbljeno, da boste lahko gostom ponudili vse, kar potrebujejo za brezskrbno in prijetno polnjenje električnega avtomobila. Mi se vedno trudimo za vas (OPTIMAPLUSBOOKING). Z nami boste vedno korak pred konkurenco in privabili še več gostov.

Električna mobilnost ni le trend, ampak vodi v trajnostno in okolju prijazno prihodnost, ki si jo želimo zagotoviti za bodoče generacije. Svet se sooča s številnimi izzivi, kot so povišanje cen energentov, globalno segrevanje in posledično onesnaževanje okolja. Električna vozila so ključna za zmanjšanje ogljičnega odtisa in izboljšanje trajnosti.

polnilne postaje za električna vozilaOzaveščenost o pomenu električnih vozil je vse večja in države po vsem svetu gradijo nove polnilne postaje za električna vozila. Nedavni podatki kažejo, da se prodaja električnih vozil vztrajno povečuje. V letu 2021 smo dosegli izjemen dosežek – več kot 6,6 milijona enot, kar predstavlja skoraj 9 % svetovnega trga avtomobilov. To dokazuje, da se potrošniki vse bolj zavedajo pomembnosti zmanjšanja ogljičnega odtisa in ohranjanja okolja. Tudi zakonodaja se je spremenila – do leta 2035 naj bi bili vsi avtomobili na elektriko.

električna polnilna postajaZakaj vključiti polnilne postaje za električne avtomobile v svoje storitve?

 1. Poveča privlačnost in konkurenčnost vaše nastanitve: Gostje, ki potujejo z električnim vozilom, bodo verjetneje izbrali nastanitev, ki imajo električne polnilne postaje v primerjavi s tistimi brez te možnosti. Teh gostov je veliko in jih bo vedno več. Če električna polnilna postaja ni na voljo, izgubljate veliko rezervacij. Če bo na voljo električna polnilna postaja boste povečali konkurenčnost vaše nastanitve in privabili več gostov.
 2. Pridobite lojalne stranke: Gostje, ki uporabljajo električna vozila, bodo verjetno iskali nastanitve s polnilnimi postajami tudi v prihodnosti. Zapomnili si bodo vašo nastanitev in ob ponovnem obisku Slovenije spet prišli k vam.
 3. Ohranjate okolje in podpirate trajnostni turizem: Z zagotavljanjem polnilnih postaj spodbujate uporabo električnih vozil, ki zmanjšujejo onesnaževanje in pomagajo ohranjati okolje. S tem podpirate trajnostni turizem in povečujete svojo trajnostno usmerjenost.
 4. Izpolnjevanje družbene odgovornosti: Vključevanje polnilnih postaj v vašo nastanitev pomeni izpolnjevanje družbene odgovornosti. Pokazali boste, da ste osveščeni in zavezani k trajnostnemu razvoju, kar bo pozitivno vplivalo na vaš ugled in verodostojnost vaše nastanitve.

Po skrbni analizi ponudnikov električnih polnilnih postaj smo se povezali z zanesljivim slovenskim podjetjem, ki nudi edinstvene in učinkovite polnilne postaje, prilagojene vašemu povpraševanju. Polnilne postaje uporabniku omogočajo zanesljivo, varno in stroškovno optimalno polnjenje vozil v predvidenem časovnem intervalu.

Podjetje nudi celovito vzpostavitev polnilne infrastrukture na vaši lokaciji s polnilnicami vrhunske kakovosti in sodobnega videza. Primerne so za polnjenje vseh znamk električnih vozil in zasnovane tako, da jih zlahka umestimo v vaše okolje – tako samostoječe kot tudi stenske. Dodana vrednost vzpostavitve polnilne infrastrukture je celovito upravljanje in nadzor vseh polnilnic, dinamično reguliranje moči brez povečanja priključne moči ter uporaba njihove aplikacije Mega Mobility tako za domače kot za javno polnjenje vozila. Ponujajo vam pametne polnilne postaje tipa AC in DC z različnimi polnilnimi močmi: 22 kW, 40 kW, 60 kW in 150 kW.

Ne zamudite priložnosti – kontaktirajte nas, da prejmete ponudbo in več informacij. Pomagajte ohraniti okolje in hkrati pridobite konkurenčno prednost na trgu ter s tem več rezervacij.

 

Ker vedno več gostov potuje z električnimi vozili je že Booking.com in Airbnb naredil filter za iskanje nastanitev z polnilnicami za električna vozila.
Pridobite več gostov, ker ste tudi vi lastnik polnilnice za električna vozila. Za več informacij in ponudbo nas kontaktirajte.

Kaj je dobro vedeti?

Hitrost s katero lahko električna polnilna postaja napolni vozilo je odvisna od različnih dejavnikov. Z razvojem električnih avtomobilov se na trgu pojavljajo vedno bolj zmogljive baterije, ki avtomobilu omogočajo velik doseg, hkrati pa za domačo električno polnilnico predstavljajo kar velik izziv. Na čas polnjenja vplivata predvsem največja moč, s katero lahko električno vozilo polnimo ter največja zmogljivost lokalne postaje. Pomembno je, da je lokalna električna inštalacija dovolj zmogljiva oziroma prilagojena moči nameščene polnilne postaje.

Polnilne postaje za električna vozila delimo na hišne, javne in pa hitre polnilne postaje. Hišne polnilnice omogočajo, da vozilo polnimo medtem, ko je parkirano doma. Zagotavljajo varno, enostavno in učinkovito polnjenje vozila. Javne polnilne postaje najdemo na različnih parkiriščih, bencinskih postajah, v garažnih hišah ter pred različnimi poslovnimi objekti. Visoko zmogljive hitre polnilne postaje za električne avtomobile pogosto najdemo na hitrih in avtocestah. Take polnilnice lahko električno vozilo napolnijo v manj kot pol ure.

Koliko denarja boste odšteli za električne polnilne postaje je odvisno od vrste in zmogljivosti postaje. V nekaterih državah in regijah so na voljo tudi subvencije za nakup in namestitev, ki lahko znižajo stroške.  Med najbolj ugodne spada klasična (počasnejša) AC polnilna postaja za električna vozila – cena se giblje med nekaj sto do nekaj tisoč evrov. Tudi stenske cene stenskih polnilnih enot se gibajo v tem rangu, sama cena pa je odvisna od zmogljivosti naprave. Hitre (DC) polnilne postaje spadajo v višji cenovni razred, za njih je potrebno odšteti nekaj tisoč do več deset tisoč evrov.

Z večjim porastom zanimanja za trajnostni turizem in ohranjanje okolja se tudi prakse turističnih ponudnikov obračajo k bolj trajnostnim rešitvam. Polnilne postaje za električne avtomobile pomagajo pri zmanjševanju emisij CO2 in s tem pomagajo izboljšati kakovost zraka v turističnih območjih. Poleg tega lahko uporaba električnih polnilnic pozitivni vpliva na dojemanje destinacije in privabi večje število bolj osveščenih turistov. To so le nekatere izmed prednosti, ki jih ponuja polnilna postaja za električna vozila, cena za nakup se sicer morda zdi visoka, vendar s seboj prinaša tudi veliko prednosti.

Vaš uspeh je naš uspeh!

Kontaktni obrazec

Za več informacij izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na 041/806-065. Z veseljem Vam bomo pomagali in našli najbolj optimalno rešitev za Vas.

  Strinjam se, da podjetje Optimaplus d.o.o. obdeluje in hrani moje osebne podatke v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

  Pogosta vprašanja in odgovori

  Kaj vse potrebujemo za polnjenje električnega vozila?

  Za polnjenje električnega vozila potrebujemo še polnilni kabel, s katerim vozilo priključimo na polnilno napravo. Polnilnico imamo lahko doma, ali pa uporabimo javne polnilnice, ki so na voljo na različnih lokacijah. Pri tem je potrebno upoštevati, da imajo lahko polnilnice različne zmogljivosti polnjenja. Hitrost polnjenja je odvisna tako od vrste polnilnice, kot tudi zmogljivosti samega električnega omrežja, na katerega je polnilna postaja priklopljena. Če za polnjenje uporabljamo javno polnilno postajo bomo za upravljanje verjetno potrebovali tudi RFID kartico ali mobilno aplikacijo.

  Ali lahko domačo polnilno postajo postavimo sami?

  Domačo polnilno postajo za električna vozila naj postavi strokovnjak, ki bo lahko ocenil, kakšna električna napeljava in druga infrastruktura je potrebna za varno in učinkovito delovanje polnilnice. Za vas bo izbral ustrezno vrsto in zmogljivost polnilne postaje, ki bo ustrezala zmogljivosti vašega električnega omrežja.

  Kakšna je cena polnilne postaje za električna vozila?

  Cena polnilne naprave je odvisna od tega kakšno vrsto in zmogljivost polnilnice izberemo. Bolj ugodne polnilne naprave so na voljo že za nekaj sto evrov, za bolj zmogljive in hitrejše polnilne postaje pa lahko odštejemo tudi po več tisoč evrov. Cena polnilne postaje za električna vozila pa ne zajema samo stroška nakupa, temveč je potrebno upoštevati tudi stroške za namestitev, električno napeljavo in vzdrževanje polnilnice. Kontaktirajte nas, če vas zanima polnilna postaja za električna vozila – cena in ostale informacije so vam na voljo pri naših svetovalcih.