Obveznost kategorizacije apartmajev

Kategorizacija apartmaja oziroma nastanitvenega obrata pomeni, na kratko, razvrstitev nastanitve v določeno kakovostno skupino, pri čemer se upoštevajo vrsta in površine nastanitve, kakovost opremljenosti in storitve, ki jih obrat nudi. Poleg hotelov, motelov, penzionov, gostišč, kampov, sob, počitniških hiš in stanovanj ter kmetij z nastanitvijo in marin je treba kategorizirati tudi apartmaje. Pri tem smo vam lahko v veliko pomoč, saj je kategorizacija apartmaja nekaj, s čimer imamo veliko izkušenj.

Ker s področja oddajanja apartmajev nudimo celovito storitev, vam hitro in brez zapletov uredimo tudi kategorizacijo, kar pomeni, da uredimo vse v zvezi z razvrstitvijo vaše nastanitve in s tem dodelitvijo zvezdic.

kategorizacija apartmaja

Dovolite, da vam kategorizacijo apartmaja uredimo mi

Se morda sprašujete, ali bi kategorizacijo apartmaja oziroma druge nastanitve uredili sami? Seveda lahko, a le, če bo apartma ocenjen z največ tremi zvezdicami. V kolikor ciljate ne kakšno zvezdico več, vam pri tem lahko pomaga zgolj zunanji ocenjevalec. Sam postopek kategorizacije se lahko opravi prek spleta, a če ste v tem poslu novi, verjamemo, da ga boste rade volje prepustili drugim. Za naše podjetje je kategorizacija apartmaja utečen postopek, ki ga opravimo hitro in brez dodatnih zapletov, zato se lahko za vse dodatne informacije in samo izvedbo kategorizacije obrnete na nas, veseli vam bomo.

Kategorizacija apartmaja je zajeta v našem osnovnem paketu, saj je to postopek, ki ga je treba opraviti takoj na začetku, potem pa jo po določenem obnoviti – po preteku petih let oziroma ob morebitni spremembi kategorije. Ker se pravila kategorizacije vsake toliko spreminjajo, smo tu mi, da jih spremljamo namesto vas in zato točno vemo, kaj za kategorizacijo vaše nastanitve potrebujete.

Vse na enem mestu

Pri nas se ne bomo lotili le kategorizacije apartmaja, ampak vam nudimo celotno upravljanje nastanitve, kar pomeni, da smo lahko osebni skrbnik vašega turističnega posla.

Večletne izkušnje

Z marketingom in prodajo imamo številne izkušnje, prav tako odlično poznamo sobodajalski posel. Bogate izkušnje nam v kombinaciji z znanjem pomagajo, da dosegamo najboljše rezultate.

Odzivnost in fleksibilnost

Odlikujejo nas hiter odziv, profesionalen odnos, kvalitetne storitve in prilagodljivost. Naše največje veselje pa so seveda zadovoljne stranke, ki se k nam rade vračajo.

Pošljite nam povpraševanje

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in naš strokovnjak vas bo
kontaktiral v najkrajšem možnem času.

  Soglašam, da mi družba Optimaplus d.o.o. do preklica na zgoraj vpisani elektronski naslov ali po telefonu posreduje informacije o njihovi ponudbi.

  Kaj je dobro vedeti?

  Preden je na vrsti kategorizacija apartmaja, morate registrirati opravljanje ustrezne dejavnosti, apartma pa mora biti seveda urejen v skladu z vsemi pravili – vsaj tistimi, ki zadevajo minimalne tehnične pogoje in minimalni obseg storitev.

  Med najosnovnejše stvari, ki prinašajo eno zvezdico, so: odgovorna oseba mora biti dosegljiva 24 ur, apartma mora biti očiščen najmanj enkrat tedensko, prav tako zamenjana posteljnina, ena oseba mora imeti vsaj 8 kvadratnih metrov bivalne površine, na voljo mora biti dovolj površin za oblačila in odlaganje, cenik storitev …

  Kategorizacija apartmaja pomeni tudi, da morate hraniti vse potrebne listine (evidenčni list, kategorizacijski list, poročilo o ocenitvi …), apartma pa mora v največ primerih imeti nameščeno tudi tablo z označbo kategorije.

  Pogosta vprašanja in odgovori

  Ali ima lahko apartma pet zvezdic?

  Ne, apartmaji so lahko označeni z največ štirimi zvezdicami. Kategorija petih zvezdic je 'rezervirana' zgolj za hotele in kampe. Že štiri zvezdice od vas zahtevajo zares kvalitetne storitve in vrhunsko opremo, torej pogoje, ki jih zagotovo ni najlažje izpolniti.

  Je kategorizacija apartmaja obvezna?

  Kategorizacija apartmajev je namenjena temu, da se potrošnikom zagotovi čim bolj nepristransko informacijo o tem, kako kakovostna je nastanitev. Kategorizirati je treba vse različice nastanitev, razen šotorišč, mladinskih hostlov, študentskih, dijaških in počitniških domov, planinskih in lovskih koč ter nadstandardnih oblik nastanitev, kamor spadajo glamping hiške, razne hiške na drevesih ter druge inovativne oblike nastanitev v naravnem okolju, na primer vinski sodi ali čebelnjaki.

  Kako se lahko lotim kategorizacije?

  Kategorizacijo apartmaja ali drugega nastanitvenega obrata lahko opravite s pomočjo spletne aplikacije ali ročno. Aplikacija je sestavljena iz več delov, postopek kategorizacije pa je zaključen, ko se poročilo shrani. V vsakem primeru je treba poročilo o kategorizaciji natisniti, podpisati in shraniti v obratu. Celoten postopek lahko zaupate izkušeni in usposobljeni ekipi, ki ima za sabo že številne kategorizacije.